ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ_ΣΔΜ 285/28.7.2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η.

ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-KHE

ΑΝΑΓΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 1583/56 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73 – 75     104 32  ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ.: 210 5220852 – 210 5238551

FAX: 210 5235.433  –  Ε-mail: sdmdei@otenet.gr  – www.sdmdei.gr

Αρ. Πρωτ: 285                                                                                                           Αθήνα, 28/7/2017

Προς: Διπλωματούχους Μηχανικούς Ομίλου ΔΕΗ

και ΛΑΓΗΕ ΑΕ

Θέμα:. Ενημερωτική Επιστολή επίσκεψης του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα στο

εργοτάξιο του νέου ΑΗΣ, Πτολεμαΐδα V και στο Ορυχείο Αμυνταίου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

σε ενημερώνουμε ότι στις 4 Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας μέλη του ΔΣ (ΤΕ 12) και μέλη της ΔΕ της 12 επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του νέου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V και στις 5 Ιουλίου 2017 το Ορυχείο Αμυνταίου.

Και στις δύο επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Προϊσταμένους των δύο Υπηρεσιακών Μονάδων και στελέχη των μονάδων και ακολούθησε επιτόπια ενημέρωση από αρμόδια στελέχη.

Συνοπτικά αναφέρεται ότι όσον αφορά:

  1. Την κατασκευή του νέου ΑΗΣ παρατηρήθηκε κανονική πρόοδος των εργασιών στα κύρια έργα και καθυστέρηση στην ανάθεση για υλοποίηση των συνοδών έργων (ΚΥΤ, αυλή λιγνίτη, τέφρας και αγωγός μεταφοράς νερού ψύξης).
  2. Την κατολίσθηση της 10ης Ιουνίου 2017 στο Ορυχείο Αμυνταίου, είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, διασώθηκε σημαντικό μέρος του εξοπλισμού που όμως δεν μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί στο συγκεκριμένο Ορυχείο και θα πρέπει να αξιολογηθεί η αξιοποίηση του σε άλλα Ορυχεία. Οι εργασίες προετοιμασίας υποδομών εκμετάλλευσης των εναπομεινάντων κοιτασμάτων ξεκίνησαν άμεσα. Ο γειτονικός σταθμός ΑΗΣ Αμυνταίου έχει δυνατότητα πλήρους τροφοδότησης από τα Ορυχεία Αμυνταίου και Λακκιάς. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η πολιτική εκμετάλλευσης των σημαντικών κοιτασμάτων της περιοχής Αμυνταίου που επαρκούν για τροφοδότηση δύο μονάδων για τα επόμενα 20- 22 χρόνια.

Για τα παραπάνω εκδόθηκαν δύο σχετικά Δελτία Τύπου που επισυνάπτονται στην παρούσα επιστολή και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, www.sdmdei.gr.

Για το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡ. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ                                                       ΞΕΝ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Συνημμένα: