ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕ 8 ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΝΣ ΔΕΗ ΑΕ, ΣΔΜ 368/19.10.2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η.

ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-KHE

ΑΝΑΓΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 1583/56 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73 – 75     104 32  ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ.: 210 5220852 – 210 5238551

FAX: 210 5235.433  –  Ε-mail: sdmdei@otenet.gr  – www.sdmdei.gr

 

Αρ. Πρωτ: 368                                                                                                       Αθήνα, 19/10/2017

 

Προς: κο  Μ. Παναγιωτάκη,

Πρόεδρο και ΔΝΣ ΔΕΗ ΑΕ

 

Θέμα: Επιστολή παρέμβασης προς τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ ΑΕ για καταγγελία της ΤΕ 8

Σχετικά: α. ΣΔΜ 25/4.3.2013

β. ΣΔΜ 314/22.9.2014

γ. ΣΔΜ 111/22.6.2015

δ. ΣΔΜ 235/16.6.2017

ε. ΣΔΜ 367/18.10.2017

 

Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε ΔΕΗ ΑΕ,

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σχολιάζοντας και πάλι τη διαδικασία αξιολόγησης και κάλυψης θέσεων καθηκόντων ευθύνης στα τέσσερα επίπεδα ευθύνης με προκήρυξη ή μη, στη ΔΕΗ ΑΕ.

Ο Σύλλογος όπως καλά γνωρίζετε έχει εκφράσει διαχρονικά τις θέσεις του για τις διαδικασίες αξιολόγησης και ανάθεσης καθηκόντων ζητώντας τη τήρηση αξιοκρατικών και διαφανών διαδικασιών που θα στηρίζονται σε σαφώς καθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια.

Πάραυτα, με λύπη, καθημερινά και ιδιαίτερα από το β΄ εξάμηνο του 2017 γινόμαστε αποδέκτες γεγονότων σαφούς καταστρατήγησης ακόμη και δικών σας εκδιδόμενων διαδικασιών.

Στα παραπάνω πλαίσια επισυνάπτεται επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελίας με ομόφωνη απόφασή της Τοπικής Επιτροπής 8 του Συλλόγου (ΤΕ 8), της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Στέγασης, με αναλυτική τεκμηρίωση των, πρόσφατα διαδραματισθέντων, εκεί γεγονότων που απαξιώνουν και ακυρώνουν τα έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη  της Δ/νσης, συναδέλφους Διπλωματούχους Μηχανικούς και Πτυχιούχους Μηχανικούς ΤΕ.

 

Κε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε ΔΕΗ ΑΕ,

απευθυνόμαστε σε εσάς όχι μόνο με τη σημερινή σας ιδιότητα αλλά και με την ιδιότητα του πρώην μέλους και του διακεκριμένου συνδικαλιστικού στελέχους, γνωρίζοντας τον αγώνα σας και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας πριν δημιουργηθούν ανεπίστρεπτες και ολισθηρές καταστάσεις με τραγικές συνέπειες για τη  Διεύθυνση και την Εταιρεία.

Το φαινόμενο της ΔΥΣ από τα αρχικά στάδια ο Σύλλογος το είχε εντοπίσει και το είχε θέσει υπόψη σας με τη δ ΄σχ. επιστολή του.

Επίσης και εχθές με την ε΄ σχ. επιστολή του Συλλόγου, τέθηκε υπόψη σας νέα καταστρατήγηση των διαδικασιών ανάθεσης με το πρόσχημα του επείγοντος, λόγω λήξης θητείας.

Είναι πλέον κοινά γνωστό ότι η λήξη ή η ανανέωση θητείας, εφαρμόζεται δυστυχώς επιλεκτικά και κατά περίπτωση στο μέγιστο βαθμό το τρέχον έτος 2017.

Τα κρίσιμα θέματα της επικείμενης συρρίκνωσης του πελατολογίου της Εταιρείας, κυρίως με την απώλεια στοχευμένων ομάδων καλών πελατών, της συρρίκνωσης της Παραγωγής των ΘΗΣ (πρώην ναυαρχίδας της Εταιρείας), του κινδύνου πώλησης των Υδροηλεκτρικών Μονάδων (ΥΗΣ), της απώλειας του ΑΔΜΗΕ, της κρισιμότητας της πορείας του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗΑΝ, δεν είναι δυνατό να επισκιάζονται από ταραχώδεις και εσπευσμένες οργανωτικές αλλαγές, από προκηρύξεις θέσεων, εκ των οποίων άλλες καλύπτονται επιλεκτικά και άλλες ακυρώνονται, με «οργάνωση» στρατιών ψυγείων με τίτλους ειδικών στελεχών ή μη, με παράλληλες μετακινήσεις, με σύσταση ή κατάργηση οργανικών θέσεων και με ακαθόριστες εργασιακές σχέσεις όπως στη ΔΕΗΑΝ.

Με την ευκαιρία της παρούσας επιστολής – καταγγελίας επαναδιατυπώνουμε τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου για τις αναθέσεις καθηκόντων, όπως αυτές σας έχουν γνωστοποιηθεί με τις α΄, β΄  και γ΄ σχετικές επιστολές και ζητάμε για δεύτερη, εντός 24 ωρών, φορά εκ νέου συνάντηση μαζί σας συμπεριλαμβάνοντας στην ατζέντα και την καταγγελία της ΤΕ8.

 

Με εντολή ΔΣ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΓΡ. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ                                                            ΞΕΝ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Συνημμένα:

Επιστολή – Καταγγελία ΤΕ 8, 11.10.2017

Κοινοποίηση:

– κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, Πρόεδρο και ΔΝΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

– κ. Μανούσο Μανουσάκη, Πρόεδρο και ΔΝΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

– κ. Ηλία Μοναχολιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

– ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

– Διπλωματούχοι Μηχανικοί Ομίλου ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ

– ΣΔΜ Ομίλου ΔΕΗ /ΤΕ8

– ΣΠΜΤΕ

– Πρωτοβάθμια Σωματεία Ομίλου ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ