ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

sse 2012Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από επίπονες προσπάθειες άνω των τριών μηνών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την εταιρεία, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χθες, 13/6/2012, μετά την προηγούμενη υπογραφή στις 7/6/2012 με την Μητρική (ΔΕΗ), υπογράφηκε η ίδια σύμβαση και με τις δύο θυγατρικές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ).

Ο Σύλλογός μας, ως πανελλαδικός κλαδικός σύλλογος, απαλλαγμένος από συντεχνιασμούς, τοπικισμούς, αλαζονεία, καθότι τα μέλη μας είναι εργαζόμενοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους, τους Σταθμούς Παραγωγής, τα Ορυχεία, τη Μεταφορά-ΑΔΜΗΕ, τη Διανομή-ΔΕΔΔΗΕ, την Εμπορία, τις Κεντρικές Υπηρεσίες, συνέβαλλε, με γνώμονα το δίκαιο, την αλληλεγγύη και την ενότητα των εργαζομένων, καθοριστικά με τις προτάσεις του στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.

Ενός κειμένου που στόχο έχει, δεδομένης της διαμορφωθείσας κατάστασης στη χώρα και την Επιχείρηση, να διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Δυστυχώς όμως, η σημαντικότατη αυτή διαδικασία αντιμετωπίσθηκε από κάποιους συναδέλφους μας με περισσή ανευθυνότητα. Με «ανόητες» υπερβολές αρχικά περί εκπροσώπευσης των εργαζομένων στην Μητρική και προτάσσοντας στη συνέχεια ιδιαίτερα, ήσσονος σημασίας ζητήματα σε σχέση με το διακύβευμα, παραλίγο να τορπιλίσουν την όλη διαδικασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης δεν εφησυχάζουμε. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα (πώληση μονάδων, πώληση 17% των μετοχών, στρατηγικός επενδυτής, απαξίωση των εκμεταλλεύσιμων λιγνιτικών κοιτασμάτων των ανοικτών ορυχείων, κλπ.) είναι ζητήματα που δεν μας επιτρέπουν να μην είμαστε ενωμένοι. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε ανυπέρβλητο εμπόδιο σε αυτά που προγραμματίζουν για μας και την Επιχείρηση.

sse  2012sse2012